Nincs karácsony mászás nélkül! – Milyen szolgáltatásokkal várunk jelenleg?

Nyakunkon az ünnepek, melyekre a korábbiaknál is lelkesebben készülünk. Ugyan az alsó terem nyitására még várni kell egy pár hetet, de addig is számos “ajándékunk” van a számodra. Elindult a karácsonyi kampányunk, mely a legtöbb szolgáltatásunkra jelentős kedvezményeket biztosít.

Ahhoz, hogy megismerhesd mennyi mindent tud nyújtani a Gravity Boulder Bar, a karácsonyi akciónk kapcsán röviden összefoglaltuk a jelenleg elérhető edzéstípusokat is. Emellett részletesen bemutatjuk az elmúlt napokban megérkezett vadonatúj fogásokat valamint betekintést kínálunk a színkódok értelmezésébe.

Karácsonyi kedvezmények

Ha az idei évben valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni szeretteidet, remek választás lehet egy közös családi mászás élménye, vagy egy több alkalmas belépő, mellyel az újévi fogadalmak is teljesíthetők. Ráadásul a megújulás alatt álló Gravity Boulder Bar mászóteremben a két ünnep között és az új évben is várunk benneteket! December 25-e kivételével végig nyitva tartunk az alábbi idősávok szerint.

December 24 – 9-14 óra között
December 25 – ZÁRVA
December 26 – 15-20 óra között
December 27 – 6-23 óra között
December 28- 6-23 óra között
December 29- 6-23 óra között
December 30- 6-23 óra között
December 31 – 9-15 óra között
Január 1 – 15-21 óra között

Az ünnepekre készülve, december 10-24. között egy karácsonyi akciót indítottunk, melynek keretében egy rövid regisztráció után kedvező áron juthatsz hozzá az alábbi karácsonyi ajánlatainkhoz:

*(Az ajándék 2 db szauna belépőt 2022. február 28-ig tudjátok felhasználni és a Sauna Club Membership Card kivételével minden kedvezményes jegy mellé jár grátiszba.)

Mit kell tenned azért, hogy részt vehess a karácsonyi akcióban? 

  1. Regisztrálj a Gravity Boulder felhasználói felületén.
  2. Sikeres regisztráció esetén, vásárlásod előtt a Gravity Boulder recepciójánál (4. emelet, rögtön a bejáratnál) mutasd meg munkatársainknak az applikációnkban létrehozott profilod, vagy mondd be az e-mail címedet és kérd a segítségüket az azonosításodhoz

Jelenlegi edzéseink és foglalkozásaink a Gravity Boulder Bar-ban.

A falmászást elkezdeni nem mindig könnyű dolog. Sokaknak ijesztőnek és fizikailag megterhelőnek tűnhet az útvonalak teljesítése, azonban a kezdeti akadályok már pár alkalom után eltörpülnek, és rövid idő alatt számos sikerélményt élhetünk át.. Az első lépéseknél segítségünkre lehet egy tapasztalt, képzett oktató, aki néhány apró trükk leleplezésével hamar könnyebbé varázsolhatja az extrémnek tűnő falakat. A Gravity Boulder Bar-ban éppen ezért a kezdetektől nagy figyelmet fordítunk arra, hogy szervezett keretek között ismertessük meg a boulder világát az újonnan érdeklődőkkel, a gyakorlottabbak pedig megfelelő ütemben tudjanak fejlődni. Külön-külön foglalkozunk az egyes életkori és fejlettségi szintű csoportokkal. Az edzéseket is érintő aktuális árainkat ide kattintva éred el, edzőink bemutatkozását pedig itt olvashatod. Hagyományos edzéseink mellett egyetemistáknak is biztosítunk kurzusokat, melyekre a saját intézményükben, a félév elején tudnak jelentkezni. Természetesen az edzéseken kívül további szolgáltatásaink is várnak téged. Novemberben megnyitott szaunánkról előző bejegyzésünkben olvashatsz 

A lenti teremrész nyitásával egy új és ingyenes szolgáltatást vezetünk be, melynek keretein belül egy 30-40 perces oktatást tartunk a boulderezéssel most ismerkedő, kezdő mászók számára. Ezeken az alkalmakon a terem legfontosabb biztonsági és balesetvédelmi szabályaival, az esések helyes és biztonságos kivitelezésével, a mászásban használt alaptechnikákkal és a felszerelések szakszerű használatával ismertetjük meg az újoncokat. Az egy alkalmas oktatás teljesítése feltétele lesz a kezdő edzéseken való részvételnek.

A kezdeményezés részeként jövő évtől a közösségi médiában megjelenő rövid videókban, és itt a blogon is be fogjuk mutatni a legalapvetőbb tudnivalókat a falmászásról, melyek tanulmányozásával bárki nagyobb önbizalommal kezdhet bele magától a sportágba.

Gyermek edzések:

A legfiatalabb, 7-14 éves korosztályt hetente több alkalommal, másfél órás foglalkozásokon igyekszünk bevezetni a mászósport alapjaiba. Ezeken az edzéseken a bemelegítés után játékos gyakorlatokkal sajátíthatják el a falakon való biztonságos mozgást, valamint megismerhetik a saját testsúllyal történő erősítések, és nyújtások alapjait

Minden kiskorú képzésére nagy hangsúlyt fektetünk, éppen ezért az edzéseken egyszerre maximum 10 fő vehet részt, így garantálva, hogy a gyerekekre bármikor elegendő figyelem jusson és egyéni tempóban fejlődhessenek. Tapasztalataink szerint az ifjúsági edzések a gyerekek fizikuma mellett nagymértékben fejlesztik a koncentrációs képességüket és kitartásukat is, így kifejezetten ajánlott azoknak, akik figyelemzavarral élnek.

JELENTKEZEM EDZÉSEKRE!

Jelenleg heti 8 gyermekeknek szóló edzés érhető el a Gravity Boulder Bar-ban:

Vargha Karolina“Kari” edzései 7-10 évesek számára:

  • Minden kedden és csütörtökön 16:00-17:30 óra között

Agócs Tamás “Atom” edzései 10-14 évesek számára:

  • Minden kedden 16:00-17:30, valamint csütörtökön és pénteken 15:30-17:00 között

Somogyi Bendegúz “Bende” edzései 10-14 évesek számára:

  • Minden hétfőn 16:30-18:00, valamint szerdán 15:30-17:00 és 17:00-18:30 között)

Kezdő edzések:

A kezdő edzésekre azokat az érdeklődőket várjuk, akik már elmúltak 14 évesek, de korábban még nem próbálták ki a boulderezést.  A mozgás jellegéből adódóan ez a sportág kiválóan alkalmas lehet azok számára akik irodában dolgoznak, ülőmunkát végeznek, de idegenkednek a konditermek világától. A komplex mozdulatoknak köszönhetően akár már pár alkalom is hozzájárulhat a tartás javításához és jótékony hatással lehet különböző háti panaszokra.

A kezdő edzések csoporttól függetlenül mindig 2 órát ölelnek fel. Ezeken a foglalkozásokon az alapoktól indulunk. Átbeszéljük és kielemezzük a mászás során előforduló valamennyi mozgáselemet az alaptechnikáktól kezdve a komolyabb koordinációt igénylő feladatokig. Minden edzés alkalmával külön figyelmet szentelünk a résztvevők általános erőnlétének fejlesztésére is. Ennek elősegítésére a falakon célzott feladatokat kell megoldaniuk, és a foglalkozásokat minden esetben erősítéssel zárjuk.

Jelenleg heti 5 kezdő edzés érhető el a Gravity Boulder Bar-ban.

Vasadi Szabolcs “Szabi” edzései:

  • Minden hétfőn és szerdán 18:00-20:00 között

Agócs Tamás “Atom” edzései:

  • Minden kedden 17:30-19:30 valamint péntek 17:00-19:00 között

Strommer Soma edzése:

  • Minden pénteken 18:00-20:00 között

JELENTKEZEM EDZÉSEKRE!

Haladó edzések:

Azok, akik megfelelő képzettséget érnek el a kezdő edzéseken, edzői javaslattal továbbléphetnek a haladó foglalkozásokra. Ezeken az alkalmakon a résztvevők már nehezebb, legalább sárga (B3) fokozatú bouldereken gyakorolnak, melyekhez elengedhetetlen hogy tisztában legyenek az alapvető szabályokkal, valamint megfelelő fizikális és technikai tudással rendelkezzenek. A maximum 12 fős edzések alkalmával az edzők kis csoportokra osztják a jelenlévőket, akik így a képességükhöz és erőnlétükhöz leginkább illeszkedő nehézségi szintű feladatokon finomíthatják technikájukat. A problémák megoldása mellett a komplex edzésprogram részét képezi a mászáshoz elengedhetetlen motoros és koordinációs képességek fejlesztése, valamint az erősítések is. A haladó edzéseinkre jár a legszélesebb közösség, a középhaladóktól egészen a profi mászókig bezárólag.

Jelenleg heti 22 haladó edzés érhető el a Gravity Boulder Bar-ban.

Meilinger Noémi “Amy” edzései:

  • Minden hétfőn és szerdán 06:00 és 08:00 között

Oláh Sebestyén “Sebő” edzései:

  • Minden kedden és csütörtökön 06:00 és 08:00 között

Komjáti Zoltán “Zoli” edzései:

  • Minden hétfőn 16:00-18:30, 18:30-21:00 között,
  • kedden 18:00-20:30 között
  • szerdán 16:00-18:30,18:30-21:00 között,
  • valamint pénteken 16:00-18:30 és 18:30-21:00 között

Vasadi Szabolcs “Szabi” edzései:

  • Minden hétfőn és szerdán 20:00-22:00 között

Schmidt Tamás “Patkány” edzései:

  • Minden hétfőn és szerdán 19:00-22:00 között

Zupán Tamás “Zupi”edzései:

  • Minden kedden és csütörtökön 17:30-20:30 között

Bodó Máté edzései:

  • Minden kedden 19:30-21:30 és csütörtökön 19:00-21:00 között

Strommer Soma edzései:

  • Minden csütörtökön 20:00-22:00 között

Agócs Tamás “Atom” edzései:

  • Minden csütörtökön 17:00-19:00, valamint pénteken 19:00-21:00 között

JELENTKEZEM EDZÉSEKRE!

Új fogásokkal tesszük színesebbé a Gravity alsó szintjét

December elején már az alsó szint vadonatúj fogáskészlete is megérkezett a Gravity Boulder Bar-ba a Walltopia bulgáriai gyárából. A most érkezett fogáskészlet összeválogatásánál a megbízható márkák (Agripp, Cheeta, Didak’s, Expression, Fiction, Flame, Flathold, HoldZ, HRT, Ibex, Kilter, Kingdom Climbing, Kitka, Vertex) megválasztása mellett szempont volt, hogy többnyire nagyobb elemeket rendeljünk, mivel ezekkel változatosabb és látványosabb útvonalakat lehet megalkotni. Poliuretán anyaguknak köszönhetően rugalmasak, nem törnek és sokkal könnyebb velük dolgozni, emellett pedig kevésbé sérülésveszélyesek. A nagyobb elemek mellett az érkezett szettben természetesen azért megtalálhatók a kezdő mászásban használt zsebek, valamint kisebb peremek, lyukak, és csipik is.

(Az új fogások, egyelőre a szivacson)

Mit érdemes tudni a nehézségi színkódokról és a fogásokról?

Hazánkban a régi falmászó termekben, nem azonos színű fogások adták ki a bouldereket. Korábban a fogásokkal teleszórt falon az egyes mászóutakban használható fogások alá műanyag cetliket, vagy színes tape-et helyeztek el, így a mászó ezeket követve teljesíthette a kihívást.. A cetlik színe meghatározta az utak nehézségi fokát, ami teremről teremre változott. Az egykori Ujjerő Boulder Teremben kezdtük el használni azt a nehézségi skálát, mely a  könnyűtől a nehézig haladva (kék, sárga, zöld, piros) színek segítségével határozza meg a fokozatokat. Ezt később több budapesti terem is átvette, így jelenleg ez a legelterjedtebb nehézségi besorolás.

Napjainkban a nyugati trendet követve a Gravity Boulder Bar nagy részén színbouldereket építünk, ahol azonos színű fogásokból állítunk fel egy bouldert, így a mászóknak nem kell a cetliket keresniük a fogások alatt, hanem bármelyik út könnyen követhető a számukra. A fogások színe bármilyen lehet, ez nem jelöli az út nehézségét.  A beszálló fogásoknál helyezzük el azt az információs táblát, ami a színével tájékoztat az út nehézségéről, de ezen felül a beszállás és toppolás módjáról, az út stílusáról és az útépítőről is információt ad. A nehézségi jelölést megőriztük, kiegészítve a skálát egy nagyon könnyű fehér és egy extrém nehéz fekete fokozattal.

(Az egyes boulderekről, a beszállásokon elhelyezett cetlik részletes információt nyújtanak.)

A most érkezett új fogások is azt az elhatározásunkat segítik, hogy az alsó szint közelgő nyitásával a Gravity Boulder Bar egy valóban világszínvonalú sportlétesítmény legyen, mely többek között Magyarország legjobb fogáskészletével is magához vonzhatja a profi mászókat és az új érdeklődőket egyaránt!