Edzőink

 

Zupán Tamás „Zupi”
2004-ben kezdtem el mászni, és 10 éve tartok edzéseket. A mászáson belül a boulder az, amit igazán kedvelek. Szeretek edzeni a teremben, de ha van rá lehetőségem, akkor inkább sziklán mászom. Sikerült első Magyarként 8C bouldert másznom. Amit igazán élvezek ebben a sportban, hogy saját magamat kell legyőznöm újra és újra, ezáltal nem csak a mászásom fejlődik, hanem az akaraterőm is. Mászás közben teljesen kikapcsol az agyam és csak az adott mozdulatra figyelek, igazi flow élmény. Edzőként amellett, hogy mindenki számára megtaláljam azt, amitől a leghatékonyabban tud fejlődni, az is motivál, hogy átadjam ezt az érzést. Nincs két egyforma fogás, nincs két egyforma út, végtelen variációs lehetőség, mindenki megtalálhatja benne azt, ami számára a legnagyobb kihívást jelenti. Én nem is várok el mást egy sporttól.


Komjáti Zoltán „Zoli”
2004-ben kezdtem a mászást, aminek azóta megszállottja vagyok. Eleinte alapvetően a boulder irányvonal ragadott magával, ami azóta is a fő mozgatórugója az életemnek és ebben is értem el a legnagyobb sikereimet, a 8B fokozat formájában. Az utóbbi pár évben a boulderen kívül egyre motiváltabb vagyok a sportmászásra és újabb stílusok űzésére (pl. Deep Water Solo). Célom, hogy a lehető legsokoldalúbb mászó váljon belőlem és ezt az elképzelést igyekszem az edzéseimen is átadni a tanítványaimnak, akikkel idén már 6 éve foglalkozom.

Bodó Máté
2008-ban ismerkedtem meg a mászással és azóta az életem szerves részévé vált. A bouldertől a tradicionális mászásig minden formáját kedvelem és űzöm ennek a sportnak. 2010-ben kezdtem el foglalkozni az mászás oktatásával. Az elmúlt időszak alatt sokat változott, finomodott az oktatói tevékenységem. Főleg hobbi, rekreációs jellegű, mászás centrikus, technikai edzéseket tartok, ahol gyakorlat során elemezzük és csiszoljuk a mozdulatokat. Ha most ismerkedsz meg a mászással vagy már rendelkezel mászótudással, de úgy érzed van mit csiszolni rajta, keress bátran.

Tóth Zoltán Mátyás „Matyi”

2014-ben kezdtem el rendszeresen mászni és néhány év alatt beleszerettem a sportba. Igyekeztem mindent megtenni a fejlődésért és a nehezebb utak mászásáért. Az edzéseimen az ebből szerzett tapasztalatokat és tudást igyekszem átadni a tanítványaimnak.

Elsősorban a mászótechnika helyes elsajátítására helyezem a hangsúlyt, de szánunk időt az erősítésre és a fizikálisabb, áthajló utak mászására is. Szeretek ötletes, kreativitást igénylő utakat kitalálni. Ezek segítenek abban, a tanítványaimból jó problémamegoldó képességgel rendelkező, sokoldalú mászó váljon.


Vizi Karolina „Vizi Kari”

Ha egy olyan sportot keresel, ami fizikálisan és mentálisan a legtöbbet tudja nyújtani számodra, akkor jó helyen jársz, ha pedig már te is űzöd egy ideje, akkor pontosan tudod, hogy miről beszélek.

Mostanra, – hogy már lassan 10 éve koptatom szenvedélyesen a bőrömet különböző mászótermekben és sziklákon egyaránt, – volt szerencsém megtapasztalni a mászás sokoldalúságát.

Ez egy mentális sport, folyamatos önismereti tréning, melynek kellemes hozadéka az olykor-olykor felsejlő, több dimenzióban is értelmezhető ’erős vagyok’ érzete.

Az edzéseimen arra törekszem, hogy minél többen megéljék a sport adta önfelfedezést és áttörjék saját üvegplafonjukat. Gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt szívesen foglalkozom, várlak szeretettel a Gravityben egyénileg vagy csoportos edzéseimen!


Oláh Sebestyén „Sebő”

Emlékeim szerint soha nem volt számomra kérdés, hogy a mászás van, mászni kell.

2003-ban kezdtem rendszeresen műfalon mászni, majd több éves kihagyás után 2010-ben újra. Az emberi mozgás-szervrendszer működése és sportszerű működtetése, a falon történő mozgás minden jellegzetességével kiegészülve, kifejezetten érdekel. Minden alkalom, amikor új tapasztalatokat szerezhetek vagy meglévőket oszthatok meg ilyen téren, örömforrás.


 


Vasadi Szabolcs „Szabi”

2011 óta mászom és már az első alkalommal nagyon megtetszett ez a sport, amely azóta is az életem fontos része. Az Ujjerő boulder terem egyetemi edzésein sajátítottam el az alapot, amelyre építkeztem az évek során, tanulva nálam tapasztaltabbak tanácsiból és önmagam hibáiból. Azt szeretem ebben a sportban, hogy sohasem lehet hátradőlni, hiszen minden sikerélmény, elért teljesítmény után van egy újabb kihívás, egy következő fokozat, amiért érdemes küzdeni, ugyanakkor mindenki, minden szinten megtalálhatja benne a maga boldogságát, legyen az 5a, vagy 8c. Az edzéseimen arra törekszem, hogy mindenki fejődhessen fizikálisan, mentálisan és a mászótechnikában a maga szintjének megfelelően, hiszen a fejlődés adja az igazi sikerélményt!


Somogyi Bendegúz „Bende”

2016-ban ismerkedtem meg a mászással, és 2 év után már teljesen elköteleztem magam a sportág iránt. Gimnázium mellett elvégeztem a sportmászó-sportoktatói tanfolyamot, és szinte az életcélommá vált, hogy ezzel foglalkozzak.
Azért szerettem meg a mászást, mert folyamatosan tud új kihívásokat adni mind fizikailag mind mentálisan. A legjobban a boulderezés fogott meg, és azt is szeretem inkább kint a természetben űzni amikor csak tehetem. Itt tudok a legjobban elmélyülni és az adott problémára koncentrálni.
2019 óta tartok edzéseket, ahol főleg gyerekekkel foglalkozom, kezdőkkel és tapasztaltabbakkal is.
Az edzéseken az alap technikák megtanításával azt szeretném elérni, hogy a gyerekek élvezzék a mászást, és próbálom átadni azt a szemléletet, amit annak idején én kaptam az edzőmtől.


Agócs Tamás „ATomi”

2010-ben ismerkedtem meg komolyabban a mászással, eleinte csak a boulder stílus, majd a következő évektől kezdve a köteles-nagyfalas mászás került a középpontba. Az Ujjerő ”éra” alatt 5 évig tartottam gyerek, egyetemi/Erasmus és felnőtt edzéseket,  ami az egyetemi tanulmányaim alatt a teljes időmet kitöltötte. Az alapfokú és téli magashegyi Ujjerő HSE egyesületi tanfolyam mellett, a TF-n sportmászó oktatóként végeztem, majd az edzői irányt választottam. Az egyetem befejeztével közel 4 évet hátizsákoztunk párommal (Európából indulva, majd Dél-Amerikától Közép-Amerikán át egészen Kanadáig) stoppal, sátrazva és temérdek helyen, különböző sziklafajtákon egyensúlyozva. Az oktatás része sem maradt el, például Mexikóban 2 hónapot oktattam gyerekeket spanyol és angol nyelven, Guatemalában, Ecuadorban és Kolumbiában felnőtteket stb. A hátizsákozás alatt volt szerencsénk olyan ikonikus helyeken sziklátmászni mint pl.: Frankenjura, Patagónia, Yosemite-völgy, Chimborazo, Bariloche, Serra do Cipo, Corcovado és a Cukosüveg-hegy, Squamish, Smith Rock stb. A különböző kőzetek mászása alatt értettem meg igazán a mászótechnika fontosságát és szépségét, ami az edzéseimen fontos szerepet kap, ezért az erőnlét fejlesztése mellett a fő irány, a mászótechikák tanítása lenne.

Benke Balázs „Balázs”

15 éve mászom és ahogy telnek az évek csak egyre jobban szeretem csinálni. Ez az a tevékenység, amely kifogyhatatlan örömforrás és tanulási lehetőség számomra. Elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha annyi sziklát foghassak, hogy elég legyen belőle. Az edzővé válás útján azért indultam el, mert szeretném, ha más is átélhetné azokat az élményeket, amiket én, csak egy kicsit kevesebb kerülővel és sérüléssel. A mászásnak minden ágát kedvelem, de ami a legközelebb áll a szívemhez az a köteles sportmászás sziklán. Számomra ebben a formában egyesülnek a mászás összetevői a tökéletes arányban: fókusz, intuíció, erő, kitartás, hit… Edzőként az a célom, hogy segítsem fejlődni azokat a képességeket, amelyek hosszabb utak megmászáshoz szükségesek, mert a hosszabb mászás, hosszabb élvezet… Mindenkit várok a reggeli állóképességi edzéseimen, ahol az alkarok ledurrantása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a technikára és a mentális felkészültségre, is, amelyek elengedhetetlenek bármilyen út, vagy boulder megmászásához és a flow élmény átéléséhez.

Péter Ildikó „Ildi”

2005-ben kezdtem el először a mászással ismerkedni, 2012-től pedig komolyan és végleg beszippantott ez a sport. Elvégeztem a sziklamászó és téli alpesi tanfolyamokat, majd OKJ sportoktatói és számos jógaoktatói és jógaterapeuta képzést; aktívan oktattam jógastúdiókban több éven át. A mászásban a természet szépségét, csendjét, a mászás táncszerű mozgását, flow élményét szeretem.Leginkább a könnyed sport- és többköteles sziklamászásokat kedvelem, főleg Horvátország szépséges mészkő szikláin vagy szlovák andezit kőzeteken. Próbáltam a téli és nyári magashegyi mászásokat, jégmászást is. Nemcsak mászom, de aktívan terepfutok, jógázom, úszom, sítúrázok. Ha csak tehetem, a természetben vagyok, ez tölt fel.
A boulderezés kiváló kezdőknek a mászással való ismerkedésre, alapmozgások begyakorlására, mert könnyen, biztonságos közegben tanulhatsz. Haladó mászók erőfejlesztést, bonyolultabb mozdulatokat, komoly problémák megmászását gyakorolhatják vagy edzhetnek a nyári sziklás projektjeikre.
Edzéseimen nagy hangsúlyt fektetek a bemelegítésre, az óra közbeni személyre szabott feladatokra, illetve az órák végi vezetett erősítő blokkra – az antagonista és törzsizmok erősítésére is! – mindezt pedig jógás egyensúlyi gyakorlatokkal, nyújtásokkal szeretem zárni, így figyelve a testi (és lelki) egyensúlyra is.
Gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom. Akár teljesen kezdő vagy, akár haladó, várlak szeretettel óráimon!

Domokos Miklós Richárd „Ricsi”

2017 elején ismerkedtem meg a nehézségi falmászással egy kis mászóteremben a BME Sportközpontban. Ezt követő hónapokban itt és más mászótermekben sajátítottam el a sport alapjait és biztonságtechnikáját tapasztalt mászóktól, hegymászóktól. Egy kedves ismerősöm ezek után bevezetett a sportnak a szabadtéri formájába, ami azonnal magával ragadott és előtérbe helyezte Budapest és vonzáskörzetébe tartozó szabadtéri mászóhelyeket. A sziklamászásnak több ága is része lett az életemnek. A többköteles pár száz méteres útvonalak nagy hatással voltak és vannak is a folyamatos fejlődésemre. Felejthetetlen élménnyel bővelkedhetem az első nagyfalas mászásom óta.

2017 őszén kezdtem el dolgozni recepciós és falmester munkakörben a Gi Boulder Klubban így a munkahelyemen is a mászás vett körül. Ezzel párhuzamosan végeztem el a sportmászó oktatói képzést. Azóta tartok töretlenül edzéseket gyerekeknek és felnőtteknek. Nyári edzőtáborokat a tanítványaimnak, egy és többnapos sziklamászó túrákat. Büszke vagyok több tanítványomra kiemelkedő teljesítményük miatt. Az edzések mellett boulder utak építésével is foglalkozom, találkozhattok velük a Gravityben is.
A sportmászás megismerésével egy életre szóló kalandra tehetsz szert, amely hatással lesz életedre.

Vargha Karolina „Vargha Kari”

Az Ujjerő Boulder Terem ikonikus falain ismerkedtem meg a mászással. Minden edzés beszippantott, sokszor időt és teret elfelejtve léptem át ebbe a másik világba. Számomra igencsak meghatározó volt a közösség befogadó szövete, és így vált lassan a mászás, a terem a második otthonommá.

Edzésen fejlesztjük a technikai és fizikális elemeket, ugyanakkor szerintem fontos, hogy az idő, amit együtt töltünk jó hangulatban teljen, és mindenki élménnyel gazdagodva menjen haza. A mászás nemcsak egy sport, hanem egy ösvény, amit választasz, és kitartasz rajta akkor is, amikor szembe kell nézned a saját gyengeségeiddel. Egy utazás, ami lehet vidám és könnyed, és lehet nehéz és keserű. Számomra a mászás egy olyan kapcsolat, amelyben mindig megélhetem azt, ami éppen jelen van.

Benkei Sára „Sári”

A mászás nekem meditáció, a teljes fókuszról és a határaim kitolásáról szól. Mentális és fizikai kihívások, a félelem legyőzése, és a vágy, hogy felfedezzem magamat és a világot, mind teret kapnak a mászásban, sokszor nem is úgy, ahogyan arra számítanék. Én is, ahogy sokan közülünk sziklán, kint a természetben érzem igazán ennek a sportnak a szépségét, amikor a koszban, sárban, ziában és kutyaszőrben átfetrengett nap után boldogan és kimerülten érek haza, tele motivációval.
2019 óta  hétköznapjaim szerves része lett a teremben mászás, ahol az erőm és technikai tudásom kreatív fejlesztése mellett rengeteg izgalmas emberrel ismerkedtem meg.
Az extrém sportok és szituációk mindig is a szívem csücskei voltak, mellettük jógával, tánccal is foglalkoztam. Ezek sok más tulajdonság mellett a testtudatomat, koncentrációmat és felelősségérzetemet erősítették, ami a mászásban is végtelen szerepet kap. Szeretem kitapasztalni az egyensúlyt a nyugalom és a feszültség között, és megérteni azt, hogyan tudok ezen érzelmek között hidat alkotni, hozzáférni az egyikhez vagy másikhoz amikor arra éppen szükségem lehet. Jelentet ez mély, csendes légzéseket egy hatalmas táblafal repedéseiben, vagy a kulcsot ahoz a belső tűzhöz, ami arra ösztönöz, hogy a kudarc után újabb és újabb próbákat tegyek.
Az edzéseimen a mászás helyes technikájának oktatására helyezem a hangsúlyt, mert a megmászásnál fontosabb maga az út, és a mozgás, amit belőled kihoz. Nekem ez egy olyan közeg, ahol önmagam lehetek, ezért a célom hogy a közelemben Te is ezt érezd, és örömödet leld a boulderezés különböző kihívásaiban.