A gyökerektől a csúcsig – Miben lép szintet a Gravity Boulder Bar?

A rohanó hétköznapok közepette sokan vágyunk vissza a természetbe, de nem mindannyiunknak van lehetősége vagy ideje a szabadban sportolni, hosszú túrákat tenni, vagy éppen kipróbálni a sziklamászást.

A fővárosban a budai oldalon is megannyi vállalat működtet irodákat vagy szolgáltató központokat. Az ilyen helyeken dolgozó emberek tömegei számára vonzó lehet, ha az egész napos ülőmunka után a munkahelyük környezetében van olyan sportolási lehetőség, ami a teljes test átmozgatására alkalmas edzéseket kínál. Sokaknak az is külön előny, ha a konditeremben végezhető gyakorlatoknál természetesebb mozgásformákkal fejlődhetnek.

Ezt az igényt ismerte fel a Gravity Boulder Bar csapata, amikor 2018-ban megalkotta a város egyik legnagyobb és legmodernebb falmászótermét. Az újbudai Ujjerő Hegymászó és Sport Egyesületben összeszokott társaság egyik célja volt, hogy szélesebb tömegekkel is megismertesse a korábban az underground szcénában népszerű sportágat. A falmászás amellett hogy rendkívül látványos, egyaránt fejleszti az izomzatot, az állóképességet és a koncentrációt, éppen ezért válhatott az elmúlt években olimpiai versenyszámmá is.

(Az alsó szint mászófalait a bolgár Walltopia kivitelezte)

A Gravity iránti érdeklődés az elmúlt években folyamatosan növekedett. Az egyre több látogató hatására kinőtték a 449 négyzetméteres termet, így az üzemeltető csapat 2021 júliusában belefogott a Gravity Boulder Bar mászóterem jelentős kibővítésébe. A fejlesztések részeként a helyszín egy jóval tágasabb alsó színttel is gyarapodik, valamint új berendezések is beépítésre kerülnek Az átépítési munkálatok előreláthatólag 2021 december végén fejeződnek be.

(Az alsó, tágasabb mászóterembe a héten már az új fogások is megérkeztek)

De miben is változott a Gravity az elmúlt hónapokban? Vegyük sorjába!

A lenti új, jóval tágasabb teremben vadonatúj mászófalak kerülnek kialakításra melyek tervezését és kivitelezését a Walltopia, a világ egyik vezető mászófal építő cége végzi. A felső részen ugyan a mászófelületek változatlanok maradnak, de ezen kívül a Gravitys srácok teljesen újragondolták szinte az összes további helyiséget. Ennek keretében új, tágas öltözőket építettek és helyet kapott egy a mai kor elvárásainak megfelelő, tágas finn szauna, mely több mint 16 fő befogadására alkalmas. Az így kialakított wellness részlegen faburkolatok, hangulatvilágítás és kizárólag természetes anyagok (kőrisfa és kenderkötél) felhasználásával készült Eco Furn pihenőszékek is hozzájárulnak a kényelmes környezet megteremtéséhez.

(A Wellness részleg a héten került átadásra)

A fejlesztés részeként a fenti mászóteremben vadonatúj Flathold és Cheeta fogások és egy porszűrő berendezés is beszerelésre került. A Camfil aktív légszűrő rendszere, a maximális fokozaton óránként 6000 köbméter levegőt forgat meg, ezáltal 70%-al csökkenthető a levegőben szálló por koncentrációja.

(A Camfil légszűrő a felső szinten, a mászóterem közepén került elhelyezésre)

A megújult mászóterem októberi részleges nyitásától a megszokott helyszínen, immár kibővült szolgáltatásokkal várja az érdeklődőket. A hagyományos fizetési formák mellett a kasszánál az “All you can move” sportkártya is felhasználható, hamarosan pedig Szép Kártya beváltására is lehetőség nyílik

A héten vehetik birtokba a falmászók a megújult szaunát

A Gravity Bouldber Bar-ban zajló felújítások következő lépéseként november végétől válik használhatóvá a mászóterem megújult szaunavilága is. A 16 fő befogadására alkalmas finn szauna a 4. emeleti lépcső tetején jobbra fordulva, az egykori edzőgaléria helyén várja e hét keddtől (11.30.) a vendégeket. A megújult kabin mellett a wellness részlegben zuhanyzók, ivókút és egy pihenő segíti majd a relaxációt. A szaunavilág RFID kártyával használható, amelyet a recepciónknál lehet igényelni, alkalmanként 600 Ft ellenében.

(A 16 fős finn szauna egyedi faburkolatot és hangulatvilágítást kapott)

A szauna és a wellness részleg szabályai dióhéjban:

  • A wellness részleg területére tilos belépni cipőben. A teljes területen kötelező a papucs viselése. 
  • A wellness részleget kizárólag 14 éven felüli vendégek használhatják.
  • A wellness területén nem megengedett az olyan erkölcstelen viselkedés, hangoskodás, stb. amely zavarja a többi vendég nyugalmát.
  • Ittas és bódult állapotban a szaunát használni tilos és életveszélyes.
  • Szauna használat előtt és után kötelező a zuhany használata.
  • A szaunába tilos bevinni a papucsot. 
  • A szaunában a padokon csak úgy lehet elhelyezkedni, hogy az ülő/fekvő felületekre, így a lába alá is textíliát (pl. törölközőt) terít a szaunahasználó.
  • A szaunamester vagy a szaunát kezelő személyzet jelenléte és engedélye nélkül Illóolaj használata nem megengedett,  mivel az tűz- és balesetveszélyes. Ellenkező esetben a személyzet a wellness azonnali elhagyására kötelezi a szabályt megszegőt.
  • A szauna megfelelő és egészséges használata érdekében a wellness részleg használata fürdőruha nélkül, szaunalepedő vagy törölköző igénybevételével ajánlott.
  • A szaunaprogramok alatt a résztvevők nem viselhetnek fürdőruhát, ugyanakkor lepedő és/vagy törölköző használata kötelező a számukra! 
  • A szaunaprogramok időtartama alatt szaunán kívül is elvárt a diszkrét viselkedés, így a törölköző vagy szaunalepedő használata is.
  • A Gravity Boulder Bar hivatalos engedélye nélkül a wellness részlegről – beleértve annak berendezéseit, és a szaunát használó többi személyt is – szigorúan tilos fényképet vagy videófelvételt készíteni.
(A szauna és a hozzá tartozó wellness részleg)

Figyelem!

Azok a vendégeink, akik 2021. december 1-jéig váltották meg a hosszútávú bérleteiket (3 hónapos, féléves, éves, +AYCM felhasználók) ingyenesen használhatják az új szaunákat 2022. január 15-ig.