Edzőink

 

 

Fenyvesi Gábor „Fenya”
Fenyvesi Gábor (Fenya) vagyok. Budapesten születtem és itt is élek. Lételemem a sport, amióta megtanultam járni, sportolok. Kezdetben szertornáztam, majd jött néhány labdajáték, küzdősport, amit egy 7 éves jégkorongozás követett. Ezután következett a Ninja Warrior, ami teljesen átformálta az életemet. Saját pályát építettünk, rengeteg versenyre jártam és persze sokat edzettem. A műsorból köttetett sok barátság, aminek következtében megismerkedtem a falmászással is hobbi szinten, de az örök kedvenc a Ninja marad. Imádok egy akadályt 100 féleképpen megcsinálni, imádom a kreativitást egy -egy akadály vagy pálya megalkotásában. Minden edzésem arról szól, hogy saját határaimat feszegetve fejlődjek, erősödjek.
Az utóbbi időben volt szerencsém belekóstolni milyen érzés az, amikor a tudásom átadhatom másoknak és azt kell mondanom, hogy meglepően felemelő érzés, sőt amikor kis gyerekekkel kellett foglalkoznom és ugráltak rajtam egy sikeresen teljesített akadály után, kimondottan élveztem. Ezért is voltam nagyon boldog, amikor szóba került, hogy edző lehetek ezen a remek helyen, sőt még a véleményem is számít az akadályok kialakítása terén. A hétfő és szerda délutáni edzéseimre a következő telefonszámon tudtok jelentkezni (hívni/sms-ben): +36309222760

Tóth Arnold “Arni”
Az akadályfutó edzésekkel még 2005-ben ismerkedtem meg a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában. Majd 2017-ben berobbant itthon is a Ninja Warrior, ami a világ legnehezebb akadálypályája, ahová az elsők közt jelentkeztem, hogy kiderítsem mire elég az addig megszerzett erőm és tapasztalatom. Hosszas felkészülés vette kezdetét, amiben a speciális relatív erő fejlesztése és az újfajta mozgásformák gyakorlása volt a fő szempont. Az első NWH-ben 2017-ben a döntőig jutottam, a 3. évadban, 2021-ben pedig a középdöntőig, ahol elsőként próbálhattam ki a szédítően magas párbajtornyot.
2017-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen testnevelő – edző (testépítés-fitnesz) szakán.
2018-ban erőnléti edzői szakképesítést szereztem az IWI Nemzetközi Fitnesziskola szervezésében.
Ezt követően két évig erőnléti edzőként dolgoztam kézilabda csapatoknál.
Az első Ninja Warrior Hungary óta akadályfutó versenyeken is megméretem magam, ahol a legnehezebb versenyeket célzom meg. A saját korcsoportomból első helyezést is értem már el (Running Warriors 2021, Bánk).
Voltam nemzetközi ninja versenyen is Hollandiában, ahol az európai élmezőnnyel versenyezhettem.
Akadálypályás edzéseket is tartottam saját eszközökkel a Szilas Aktív Parkban, amiket az itteni Gravity-s felnőtt edzésekhez is felhasználok majd.
Az edzéseken a célom, hogy minél több emberrel megismertessem ezt az élvezetes mozgásformát, aminek én már évek óta a rabja vagyok és erre most nagyszerű lehetőséget biztosít ez a kiváló helyszín.
Az edzéseken fejlesztjük többek között a mozgáskoordinációt, erőt, az erőállóképességet és a hajlékonyságot is.

A péntek délutáni edzéseimre a user.gravitybudapest.com oldalon belépve a „classes” fül alatt lévő „afternoon classes” fülön tudtok (bordó színnel jelölve).

 

Molnár Iván

A Ninja Warrior egy olyan összetett kihívás, ahol ha jól szeretnétek teljesíteni, szükség lesz az összes alapsportágotokban megszerzett képességre (nincs olyan sport amiből ne tudnátok hasznot húzni), de mivel az itt használt általános mozgássémák más sportokhoz képest nagyon egyediek (talán a szertornát és részben a falmászást leszámítva), ezért technikai edzések nélkül nem lehet megközelíteni a bennünk rejlő elméleti maximumot.Ehhez tökéletes hátteret ad a Gravity Boulder Bar ninja pályája.

Kiskoromtól fogva sportolok, 10 év judo után ismerkedtem meg a barlangászattal, 9 éve részt veszek új barlangok/barlangrészek felfedezésében, az egyetemen a falmászással (9 éve), streetworkout-tal (7 éve), windsurf-el (4 éve) és röplabdával (10 éve, 5 éve versenyszerűen) kezdtem foglalkozni. 2017-ben a NWH első évadában lehetőségem volt tesztelni a legtöbb akadályt, és ez megadta a motivációt, hogy élesben is kipróbáljam magam, ami a középdöntőig jutást eredményezte a harmadik évadban. Nagy tanulság volt számomra, hogy egy akadályba a megfelelő felkészülést követően már minden belső kétely nélkül kell belemenni, csak így tudjuk elérni, amire fizikailag képesek lennénk. Az edzéseken azt a technikai és erőnléti hátteret szeretném fejleszteni, ami által remélhetőleg bármelyik akadályhoz így tudtok majd hozzáálni.

A kedd délutáni edzéseimre a user.gravitybudapest.com oldalon belépve a „classes” fül alatt lévő „afternoon classes” fülön tudtok (bordó színnel jelölve).