Edzőink

 

 

Tóth Arnold “Arni”
Az akadályfutó edzésekkel még 2005-ben ismerkedtem meg a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában. Majd 2017-ben berobbant itthon is a Ninja Warrior, ami a világ legnehezebb akadálypályája, ahová az elsők közt jelentkeztem, hogy kiderítsem mire elég az addig megszerzett erőm és tapasztalatom. Hosszas felkészülés vette kezdetét, amiben a speciális relatív erő fejlesztése és az újfajta mozgásformák gyakorlása volt a fő szempont. Az első NWH-ben 2017-ben a döntőig jutottam, a 3. évadban, 2021-ben pedig a középdöntőig, ahol elsőként próbálhattam ki a szédítően magas párbajtornyot.
2017-ben végeztem a Testnevelési Egyetemen testnevelő – edző (testépítés-fitnesz) szakán.
2018-ban erőnléti edzői szakképesítést szereztem az IWI Nemzetközi Fitnesziskola szervezésében.
Ezt követően két évig erőnléti edzőként dolgoztam kézilabda csapatoknál.
Az első Ninja Warrior Hungary óta akadályfutó versenyeken is megméretem magam, ahol a legnehezebb versenyeket célzom meg. A saját korcsoportomból első helyezést is értem már el (Running Warriors 2021, Bánk).
Voltam nemzetközi ninja versenyen is Hollandiában, ahol az európai élmezőnnyel versenyezhettem.
Akadálypályás edzéseket is tartottam saját eszközökkel a Szilas Aktív Parkban, amiket az itteni Gravity-s felnőtt edzésekhez is felhasználok majd.
Az edzéseken a célom, hogy minél több emberrel megismertessem ezt az élvezetes mozgásformát, aminek én már évek óta a rabja vagyok és erre most nagyszerű lehetőséget biztosít ez a kiváló helyszín.
Az edzéseken fejlesztjük többek között a mozgáskoordinációt, erőt, az erőállóképességet és a hajlékonyságot is.

A péntek délutáni edzéseimre a user.gravitybudapest.com oldalon belépve a „classes” fül alatt lévő „afternoon classes” fülön tudtok (bordó színnel jelölve).

 

Pechan Attila „Attila”
A sportolás mindig meghatározó része volt az életemnek: 7 évet fociztam, 3 évet úsztam, a szertornát is kipróbáltam, 5 éve falat mászok, pár hónapja street workoutozok és már harmadik éve járok ninja edzésre. 2017-ben ment a tv-ben a magyar Ninja Warrior első évada, ekkor ismertem meg a sportot, amibe egyből beleszerettem, és elhatároztam, hogy egyszer indulni akarok rajta.
Láttam, hogy a falmászók nagyon jól teljesítenek benne, és mivel akkor nem találtam ninja edzés lehetőséget, elkezdtem boulderezni, ami életem egyik legjobb döntése volt. Nagyon megszerettem a sportot a sokszínűsége
miatt, megerősített testileg és mentálisan, ráadásul barátságokat is köszönhetek neki.
2021 szeptemberében kezdtem ninja edzésre is járni Buzás Gáborhoz a Ninja Barlangba. A mászásban megszerzett erőnek és az ott tanult technikának köszönhetően hamar belejöttem az akadályok leküzdésébe.
Azért szeretem nagyon ezt a sportot, mert (a mászáshoz hasonlóan) fizikai és mentális kihívásokat is tartogat, illetve rengetegfajta akadály van,  amik különféle ügyességet igényelnek.
2017-ben a Ninja Warrior adásait nézve elképzelhetetlennek tartottam valaha is olyan szintre jutni, hogy egyáltalán fel tudjam venni a versenyt a legjobbakkal, de a sok edzés során addig fejlődtem, hogy egy ninja versenyen profik között sikerült második helyezést elérnem.
A pár év ninja edzés közben kialakult, hogy az akadályokat minél nagyobb kihívást jelentve, extrémebben, trükkösebben próbáljam teljesíteni, ez a fajta szemléletem segíteni fog az edzéseimet színesebbé, érdekesebbé tenni.
A falmászás és a ninja megtanított arra, hogy az előttem álló út/akadály teljesítéséért keményen meg kell dolgozni, ez komoly akaraterőt, küzdeni tudást, illetve tudatosságot hozott az életem többi területén, például a tanulásban is.
Ezt a mentalitást és az eddig megszerzett tudásomat szeretném átadni az edzések során, illetve meg szeretném ismertetni és szerettetni ezt a kreatív, sok kihívást tartogató sportot minél több emberrel.
A hétfő délutáni edzéseimre a user.gravitybudapest.com oldalon belépve a „classes” fül alatt lévő „afternoon classes” fülön tudtok (bordó színnel jelölve).